Mikä on miehen normaali seksin kesto?

Miesten terveys on yksi vahvemman sukupuolen herkimmistä aiheista. Kaikki haluavat olla “teräsmiehiä”, joten miehet jättävät usein huomiotta intiimialueella ilmenevät ongelmat ja häpeävät kääntyä asiantuntijoiden puoleen ratkaisun löytämiseksi. Tämä puolestaan johtaa stressiin, kompleksien kehittymiseen ja uusien, jo psykologisten ongelmien syntymiseen.

Tilastot ovat kuitenkin armottomia: lähes jokainen mies on ainakin kerran elämässään kohdannut “sängyn luonteen” loukkauksia. Yksi yleisimmistä on ennenaikainen siemensyöksy. Sitä tapahtuu kaikenikäisille miehille kaikissa maailman maissa.

Kun kyseessä on satunnainen epäonnistuminen, sillä ei yleensä ole suurta merkitystä, mutta jos se tapahtuu säännöllisesti, se aiheuttaa stressiä, itsetunto-ongelmia tai jopa masennusta. Samaan aikaan neuvotella lääkärin kanssa ja monet eivät uskalla. Jos toimenpiteisiin ryhdytään ajoissa, seksuaalinen toiminta kuitenkin palautuu.

Aluksi on syytä ymmärtää syyt. Asiantuntijat erottavat yleensä kaksi erilaista ennenaikaista siemensyöksyä. Ensisijainen: synnynnäinen häiriö, joka liittyy aivojen hermokeskusten toimintahäiriöihin, ja toissijainen, joka kehittyy patogeenisten tekijöiden, kuten vammojen, infektioiden ja jopa tiettyjen lääkkeiden vaikutuksesta.

Ensisijainen ennenaikainen siemensyöksy on harvinaista, ja se tapahtuu ensimmäisessä seksuaalisessa kontaktissa. Siksi useimmat aikuiset miehet joutuvat kohtaamaan toissijaisen eli hankitun rikkomuksen. Se voi johtua eri syistä, jotka on erittäin tärkeää määrittää, jotta voidaan määrätä oikea hoito.

Lääkärit erottavat neljä pääasiallista syyryhmää. Orgaanisia ovat erilaiset vammat, urologiset sairaudet, hormonaaliset häiriöt jne. Yleensä nämä ovat patologisia prosesseja, jotka tapahtuvat kehossa ja aiheuttavat rikkomuksen.

Geneettistä syytä pidetään mahdollisena, jos rikkomus on havaittu monissa uroskannoissa.

Miehet kohtaavat usein ennenaikaisen siemensyöksyn ongelman fysiologisista syistä: korkea herkkyys, pitkäaikainen seksuaalinen pidättäytyminen tai esimerkiksi kosketus seksuaalisesti houkuttelevan naisen kanssa.

Myös psykologialla on tärkeä rooli: pelot, kompleksit, stressi tai luottamuksen puute kumppanin kanssa aiheuttavat usein rikkomuksen kehittymisen.

Syystä riippumatta tulos on kuitenkin aina sama: miehen normaali seksielämä häiriintyy, hän on jatkuvassa stressitilassa ja pelkää uutta epäonnistumista. Tämä vaikuttaa yleiseen tilaan ja johtaa konflikteihin.

Sukupuoliyhdynnän kesto miehillä: normi ja siihen vaikuttavat tekijät

Ehkäpä kysymys siitä, kuinka kauan yhdyntä kestää, on kaikkein kiistanalaisin. Jokaisella miehellä on yksilölliset ominaisuudet, ja jos yhdelle riittää 3-4 minuuttia, toiselle ei riitä 15 minuuttia.Mutta mitä lääketiede sanoo ja onko olemassa keskimääräisiä indikaattoreita siitä, kuinka kauan normaalin yhdynnän pitäisi kestää? Selvitetään, mitä indikaattoreita pidetään normaaleina ja mikä vaikuttaa yhdynnän kestoon.

READ  Miten pidentää sukupuolen kestoa

Terveellä miehellä yhdynnän normaali kesto on 2-10 minuuttia. Jos aika lyhenee 2 minuuttiin ja siemensyöksy tapahtuu minimaalisella stimulaatiolla, voimme puhua seksuaaliterveyden loukkauksista.

Tilaa, jossa mies ei pysty hallitsemaan kiihottumistaan ja pidentämään yhdyntää, kutsutaan ennenaikaiseksi siemensyöksyksi. Ejakulaatio tapahtuu muutaman minuutin kuluttua kosketuksen alkamisesta (intrakoitaalinen) tai jopa ennen sen alkamista (ennen tunkeutumista).

Jos ennenaikaista siemensyöksyä havaitaan seksuaalisen toiminnan alusta lähtien, puhutaan ensisijaisesta sairaudesta. Jos rikkomukset tapahtuvat tietyn normaalin seksuaalielämän ajanjakson jälkeen, tautia pidetään toissijaisena.

Hyvin usein potilaat kokevat kiihtyvää siemensyöksyä seuraavista syistä:

– Hormonaalisen taustan rikkominen.

– Tarttuvien ja tulehduksellisten prosessien esiintyminen virtsa- ja sukupuolielinten järjestelmässä.

– Seksin aikainen henkinen ahdistus, mielenterveyshäiriöt.

– Lisääntynyt hermostollinen jännittyneisyys, serotoniinin puute hermosoluissa.

– Pitkäaikainen pidättäytyminen.

– Aivojen ja selkäytimen trauma.

– Usein stressi, masennus.

– Synnynnäiset patologiat (lyhyt esinahka, pään lisääntynyt herkkyys).

– Onkologia.

– Istumatyö, ylipaino, huonot tavat.

Tilastotiedot yhdyntöjen kestosta

Seksologit eivät ole yhtä mieltä normaalin yhdynnän kestosta. Jotkut asiantuntijat mittaavat minuutteina, toiset taas suoritettujen kitkojen kokonaismääränä. Jokaisella ihmisellä on oma rytminsä ja tahtonsa. Tutkimukset voidaan kuitenkin supistaa yleiseen nimittäjään. Näin ollen yhdynnän normaali kesto on:

  1. Vahvemman sukupuolen kokeneiden edustajien kohdalla keskiarvo on 2,5-5 minuuttia tai jopa 280 kitkaa. Kumppaneiden seksuaalisuus, esileikkitaidot, sukupuolielinten hallinta: kaikki on tärkeää. Jos komponentit poistetaan, keskimääräinen mies saavuttaa orgasmin noin minuutissa.
  2. Naimisissa olevat parit eroavat toisistaan suorituskyvyltään; yhdynnän normaali kesto on 5-9 minuuttia. Vaikutus perustuu kumppanien mielialaan, aktiivisuuteen ja keskinäiseen kiinnostukseen.
  3. Potilailla, joiden kokemus on erittäin lyhyt, aktin kesto on jopa 2 minuuttia. Tämä on normaalia nuorille miehille, joilla on korkea testosteronitaso. Yleisesti ottaen terveen miehen lisääntymisvaiheessa yhdyntä saa kestää enintään 1,5 minuuttia.

Kysymys yhdyntöjen keskimääräisestä kestosta koskee naisia enemmän kuin miehiä. Rakenteen erityispiirteiden vuoksi naiset nauttivat 4,5-5 minuuttia, ja yhdynnän kesto on kasvanut 10 minuuttiin. Seksologit ovat tutkimuksissaan määritelleet seuraavat keskimääräiset indikaattorit: lyhin normaali teko on 40 sekuntia, pisin 2 minuuttia 25 sekuntia. Poikkeamia normeista pidetään itsenäisenä seksuaalisen kanssakäymisen pidentymisenä miehessä tai sairauden esiintymisenä. Esimerkiksi sukuelinten liian suuri tai alentunut herkkyys.

READ  Kuinka kauan seksi yleensä kestää?

Mikä voi vaikuttaa seksin kestoon?

Läheisyyden kestoa koskeva ongelma ei ole akuutti, jos kumppani on täysin tyytyväinen. Kun ihminen ei kuitenkaan tuota iloa, hän tulee epätoivoiseksi ja alkaa pitää itseään alempiarvoisena. Tällainen emotionaalinen ansa johtaa siihen, että seksuaalisten kontaktien tiheys vähenee ja kesto lyhenee. Siksi yhdynnän kestoa koskevaa kysymystä analysoitaessa ei pidä unohtaa, että ulkoisilla ja sisäisillä tekijöillä on suuri merkitys:

  1. Miehen ruumiin fysiologinen ja anatominen rakenne ilmenee pään sisäelinten kudosten yksilöllisenä herkkyytenä. Jos herkkyys on suuri, orgasmin saavuttaminen kestää enintään 10-15 sekuntia.
  2. Esileikki johtaa joskus siihen, että mies saavuttaa orgasmin jo puolessa minuutissa yhdynnän alkamisen jälkeen.
  3. Moraalinen ja psykologinen valmius on toinen kestoon vaikuttava tekijä. Mies voi kokea fyysistä uupumusta kovan työn vuoksi, emotionaalista uupumusta stressin vuoksi ja murtua siitä, että kyseessä ovat hänen ensimmäiset treffinsä. Liiallinen ärtyneisyys, unenpuute ja äskettäinen aggressiivisuus vaikuttavat myös asiaan.
  4. Vahvemman sukupuolen edustajat suosivat joskus aktiivista elämää, nämä ihmiset tekevät “intiimejä hyökkäyksiä juosten”, ja teko kestää korkeintaan minuutin.
  5. Myöskään ikäkriteeriä ei pidä hylätä: vanhemmat miehet “lämpenevät” hitaammin, joten yhdyntään kuluva aika voi pidentyä.

Pitkittyneellä pidättäytymisellä miehen on vaikea pidentää yhdyntää; sekunneissa hänen kumppaninsa saavuttaa orgasmin, mutta toipuu myös nopeasti.

Kun selvitetään, kuinka kauan seksuaalinen kanssakäyminen kestää, ei pidä unohtaa raskasta illallista: liian täynnä oleva aviomies ei kykene olemaan taitava sängyssä. Kehon on sulatettava ruokaa, aivot eivät voi siirtyä nopeasti seksuaaliseen energiantuotantoon, joten loistavaa, pitkää seksiä ei tarvitse odottaa.

Läheisyyden kestoon vaikuttavat monet tekijät, jopa se, että kumppani työskentelee yksinomaan naispuolisessa tiimissä, vaikuttaa seksuaalisen kiihottumisen tasoon. Tällaiset miehet ovat yleensä liian kiihottuneita työaikana, ja siksi heidän läheisyytensä on kehon “tyhjennys” kertyneestä halusta. Ajan myötä seksuaalinen aktiivisuus päivisin vähenee ja näin ollen läheisyyden kesto normalisoituu.

Seksin kestoa koskevat normit miehillä

Seksuaalisen kanssakäymisen keskimääräiselle kestolle ei ole olemassa vakiorajoja ja rajoituksia. Kesto määräytyy kumppanin monien yksilöllisten ominaisuuksien mukaan. Seksologit tarjoavat kuitenkin keskimääräisiä arvoja välille, joka kuluu peniksen käyttöönotosta orgasmin saavuttamiseen. Useimpien mukaan yhdynnän kestoa pidetään normaalina, jos se kestää 2-5 minuuttia.

Keskustelu koskee normaalisti terveitä, lisääntymisvuosissaan olevia miehiä, joilla ei ole patologisia muutoksia elimissä. Jos siemensyöksy tapahtuu ensimmäisellä minuutilla, eikä tämä ole yksittäistapaus, on puhuttava sukupuolielinten alueen ongelmista. Vain erikoislääkärin tulisi käsitellä taudin poistamista.

READ  Mikä on seksin kesto

Kokenut ammattilainen analysoi kaikki tekijät ja mahdolliset syyt ja määrittää vasta tutkimuksen perusteella yhdynnän keston kyseiselle potilaalle.

Tärkeää! Kun otetaan huomioon kestoindikaattorit, esileikkiin käytettyä aikaa ei aina oteta huomioon. Seksologeja koskevat tutkimukset määrittelevät keston standardiksi 13-15 minuuttia, mutta tämä aika sisältää kaikki läheisyyden vaiheet.

Jos kumppani huomaa, että teko on lyhentynyt huomattavasti, miehen tulisi kiinnittää huomiota mahdollisiin syihin läheisyyden vähenemiseen. Kyse voi olla joko hermostollisesta jännityksestä tai infektioprosesseista, jotka ovat tällä hetkellä oireettomia. Aiemman toiminnan analyysit, urologin ja endokrinologin kuuleminen auttavat palauttamaan menetetyt valmiudet ja välttämään mahdollisten sairauksien epämiellyttävät seuraukset.

Ennenaikaisen siemensyöksyn ehkäisy


Useimmissa tapauksissa on mahdollista estää ennenaikaisen siemensyöksyn kehittyminen: riittää, että seurataan kehon terveyttä yleensä ja erityisesti miesten terveyttä.

Ensimmäinen edellytys on, että urologi tekee kaikille yli 25-vuotiaille miehille säännölliset vuosittaiset tutkimukset, jotka on suoritettava, vaikka valituksia tai hälyttäviä oireita ei olisikaan. Näin urologiset sairaudet voidaan tunnistaa varhaisessa vaiheessa ja hoitaa ennen kuin ne aiheuttavat vahinkoa sukupuolielinten alueelle.

Toinen edellytys on tunnistettujen sairauksien oikea-aikainen hoito. Jos sinulla on todettu urologinen diagnoosi tai havaitset urologisten häiriöiden merkkejä (lisääntynyt virtsaaminen, kivulias virtsaaminen, samea virtsa, lantion tai sukupuolielinten alueen kipu), sinun on otettava yhteyttä urologiin, suoritettava diagnostiikka ja hoito.

Yksikään urologinen sairaus ei häviä itsestään: ne kaikki vain kroonistuvat ja pahenevat. Ja vaikka potilas kokisi tilapäistä helpotusta, ajan mittaan se korvautuu vielä vakavammalla pahenemisvaiheella. Mitä pidemmälle edennyt tauti on, sitä pidempi ja kalliimpi hoito on, ja sitä suurempi on riski sairastua taudin komplikaatioihin.

Kolmas edellytys on terveiden elämäntapojen ylläpitäminen. Istumatyön vaikutuksia tasoittava liikunta, kohtuullinen ruokailu ja huonojen tapojen rajoittaminen auttavat pitämään kehon yleisen kunnon oikealla tasolla.

Neljäs edellytys on mitattu seksielämä. Pitkät seksuaalisen pidättäytymisen jaksot sekä seksuaalinen ylilyönti (liiallinen seksuaalinen aktiivisuus) eivät ole hyväksi miesten terveydelle.

Viides edellytys on pitää psyko-emotionaalinen tila oikealla tasolla. Psyyke, kuten kehokin, tarvitsee säännöllistä hygieniaa: maltillinen työtahti, stressittömyys ja psykoterapeutin konsultaatiot, kun ihminen on pitkään masentunut tai ahdistunut, ovat yhtä tärkeitä täydellisen seksielämän kannalta kuin fyysisen terveyden ylläpitäminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.