Mikä on seksin keskimääräinen kesto

Monet ihmiset ajattelevat, kuinka kauan normaali seksisuhde kestää. Seksi ei tietenkään ole sellaista puuhaa, jossa yöpöydällä olevan kellon asentoa seurataan, mutta queenslandilainen lääkäri pyysi silti yli 500 paria ympäri maailmaa mittaamaan neljän viikon ajan aikaa aktin alkamisesta orgasmin alkamiseen seksin aikana. Kuten kävi ilmi, yhdynnän keskimääräinen kesto oli 5,4 minuuttia, mutta kaiken kaikkiaan aikaväli oli hyvin vaikuttava, sillä se vaihteli 33 sekunnista 44 minuuttiin.

Asiantuntijoiden mukaan jotkut ihmiset voivat harrastaa seksiä tuntikausia ja nauttia jatkuvasta nautinnosta, kun taas toisille yhdyntä on kuin lyhyt välähdys. Siksi monet pohtivat, kuinka kauan normaalin seksin pitäisi kestää.

Asiantuntijoiden mukaan osana työtä tehtiin meta-analyysi lukuisista tutkimuksista, jotka koskivat yhdynnän kestoa. Tuloksena havaittiin, että seksi voi kestää 33 sekunnista 44 minuuttiin. Jos keskiarvo kuitenkin poistetaan, se on vain 5 minuuttia ja 4 sekuntia. Todennäköisesti juuri tätä lukua olisi pidettävä normaalina pitkäaikaisessa yhdynnässä. Lisäksi he havaitsivat, että seksuaalisen kanssakäymisen kestolla ei ole mitään ratkaisevaa vaikutusta sellaisiin tekijöihin kuin kondomien käyttö tai käyttämättä jättäminen sekä se, onko mies ympärileikattu vai ei. Tämä tosiasia on ristiriidassa joidenkin asiantuntijoiden näkemyksen kanssa, jonka mukaan ympärileikattujen miesten peniksen herkkyys on heikentynyt, mikä estää heitä kokemasta enemmän jännitystä seksin aikana.

Asiantuntijoiden mukaan yhdynnän kesto voidaan kuitenkin selittää evoluution kannalta. Heidän mukaansa luonto ei itse asiassa välitä lainkaan siitä, tunteeko ihminen mielihyvää. Muuten esimerkiksi ateria kestäisi noin viisi tuntia, koska ihmisen olisi pureskeltava jokainen ruokapala valtavan monta kertaa. Vuonna 2003 tutkijat tekivät useita kokeita, joissa käytettiin keinotekoisia peniksiä ja emättimiä, ja totesivat, että miehet käyttävät pitkää kitkaa poistaakseen toisen miehen siemennesteen naisen emättimestä ennen siemensyöksyä. Tämä voisi selittää kipua, jota miehet kokevat, jos he jatkavat seksiä orgasmin jälkeen: he eivät halua tiedostamattomalla tasollaan, että heidän siittiöitään kärsii.

Tutkijat ovat määritelleet, kuinka kauan normaalin seksin pitäisi kestää.

Tutkimukseen osallistui 500 rakastavaa pariskuntaa, jotka harrastivat rakkaudellisia nautintoja sekuntikello kädessä kuukauden ajan.

Kuinka kauan läheisyyden pitäisi kestää? Tämä ajankohtainen kysymys on myyttien ja tarujen ympäröimä. Koska uskotaan, että “tulinopeus” vahingoittaa tätä liiketoimintaa, yleisön miespuolinen puoli tukee kaikin tavoin “maratonjuoksijoiden” imagoa. Ihmiskunnan kaunis puolisko on mieluummin vaiti tässä asiassa. Kuka tietää, mitä heillä on mielessä, kun he sanovat sängyssä: “Ah!” … Ehkä aihetta ei todellakaan ollut – käy katsomassa!

READ  Mikä on seksin normaali kesto

Yleisesti ottaen on tullut aika käsitellä tätä kysymystä tieteellisestä näkökulmasta. Ja tällaisen tutkimuksen tekivät, kuten tavallista, brittiläiset tutkijat. Maailmanlaajuiseen tutkimukseen osallistui yhteensä 500 rakastavaa pariskuntaa, jotka asuivat eri maissa ympäri maailmaa. Seksin tarkan keston määrittämiseksi tutkijoiden pyynnöstä he rakastelivat neljän viikon ajan seuraavien henkilöiden kanssa sekuntikello kädessään. Oli enemmän tai vähemmän selvää, mitä intiimeissä suhteissa oli pidettävä “maaliviivana”. Psykologit kiistelivät kuitenkin pitkään keskenään siitä, mikä on “alkukomento”, sillä rakkauden läheisyys on hyvin epämääräinen käsite. Lopulta tutkijat päättivät jättää huomiotta koskettelun, suutelun ja koko esileikiksi kutsutun vaiheen. Ja he päättivät ottaa huomioon vain esimerkiksi rakkaudellisten nautintojen “aktiivisen vaiheen”, kun mies ja nainen tulevat yhdeksi.

Tulokset yllättivät tutkijat vaihtelevuudellaan. Oli rakastavaisia, jotka saavuttivat autuuden keskimäärin 33 sekunnissa. Jotkut miehet ja naiset “työskentelivät” aviovuoteella noin 44 minuuttia ennen kuin he löysivät itsensä nirvanasta. Toisin sanoen maratonin ennätyksen haltijat tarvitsivat 80 kertaa niin kauan kuin sprintin ennätyksen haltijat.

Tutkimus osoittaa, että seksin “normaalia” kestoa ei ole olemassa. Kaikkien pariskuntien keskimääräinen läheisyysaika on 5 minuuttia ja 40 sekuntia. Mutta kuten sanotaan, tämä on sairaalan keskilämpötila. Normin rajat ovat hyvin laajat: ne ulottuvat, kuten olemme nähneet, 33 sekunnista 44 minuuttiin. Matkan varrella havaittiin, että kondomin käyttö tai miehen ympärileikkaus ei vaikuta yhdynnän kestoon. Tämä on vastoin vakiintuneita stereotypioita, joiden mukaan nämä kaksi olosuhdetta “hidastavat” kumppania.

Toinen paradoksaalinen havainto on, että kumppanien ikä vaikuttaa läheisyyden kestoon. Mitä vanhemmiksi ihmiset tulevat, sitä nopeammin he saavat tuloksia. Tämä kyseenalaistaa myös laajalle levinneen uskomuksen nuorten “kuumuudesta”. Hyperseksuaalisuus ei estä poikia ja tyttöjä pitkittämästä nautintoa.

Kansalliset erot tuskin liittyvät seksin kestoon; luultavasti kumppaneiden yksilölliset ominaisuudet ovat tärkeämpiä rakastelun ilon kannalta. Vain yksi tulos erottui yleiskuvasta: turkkilaiset rakastavaiset saivat ensimmäisenä päätökseen eroottiset kokeilunsa. Heidän “huokailujensa” keskimääräinen kesto oli 3,7 minuuttia. Tämä on paljon lyhyempi kuin Alankomaissa, Espanjassa, Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Mutta ehkä näille luvuille on yksinkertainen selitys: näin intiimissä asiassa on hyvin vaikea saavuttaa kokeen puhtautta. Onhan se yksi asia, kun Amorin nuoli osuu sinuun intohimon hetkellä, kun mikään ei häiritse sinua halusi kohteesta. Ja rakastavaiset käyttäytyvät aivan eri tavalla, kun jommallakummalla on sekuntikello kädessään ja molemmat ovat tietoisia siitä, että he osallistuvat tärkeään tieteelliseen kokeeseen.

READ  Miten pidentää sukupuolen kestoa

Tutkimuksen tärkein tulos on se, että ajoituksesta ei tarvitse enää huolehtia. Seksin normaali kesto on se aika, jonka te itse tarvitsette nauttiaksenne toisistanne kunnolla.

Mitä seksologit sanovat

Seksuaalipatologien päivittäinen käytäntö osoittaa selvästi, että tietty osa heidän potilaistaan saapuu tapaamiseen vääränlainen käsitys seksuaalisesta normista. Näin ollen on täysin terveitä miehiä, joita “hoidetaan” pitkään ja sinnikkäästi kiihtyneen siemensyöksyn vuoksi, kun seksuaalinen kesto on 10-15 minuuttia, toisin sanoen tapauksissa, jotka asiantuntijat ovat luokitelleet seksuaaliseksi normiksi. Sitä vastoin siemensyöksyn alkamista muutaman sekunnin kuluessa parittelun alkamisesta pidetään täysin normaalina ilmiönä, eikä se aiheuta huolta puolisoille. No, ihmisten yksilölliset erot ovat erittäin suuria, joten seksuaalisuuden äärimmäisten ilmenemismuotojen valikoima on amerikkalaisen seksologin A. Kinseyn mukaan 45 tuhatta.

Henkilön seksielämän parametrit vaihtelevat. Ne ovat sopeutuneet moraalisiin, tilastollisiin ja fysiologisiin normeihin, jotka korreloivat keskenään ja ovat suurelta osin keskinäisesti määräytyviä. Näin ollen fysiologinen normi sisältää moraalisen normin – sosiaalisen ympäristön vaatimusten mukaisesti – ja vaikuttaa samalla seksuaalisten ilmenemismuotojen keskimääräisiin tilastollisiin indikaattoreihin rajoittamalla niiden ylärajaa tietyissä tapauksissa. On kummallista, että moraalisten ja eettisten kaanonien, kuten Koraanin tai Talmudin, sisältämät seksuaaliset normit näyttävät perustuvan tieteellisiin tietoihin: niissä suositellaan “tiedemiehille yhtä yhdyntää viikossa, käsityöläisille ja työläisille kahta ja terveille, vahvoille ja nuorille ihmisille, joilla ei ole rasittavaa toimintaa, päivittäistä yhdyntää”.

Seksuaalikäyttäytymisen ero normin ja poikkeaman välillä on missä tahansa yhteiskunnassa suhteellinen. On kuitenkin olemassa seksuaalisia perversioita (homoseksuaalisuus, sadismi, masokismi jne.), jotka tuomitaan ankarasti.

Kansainvälisen tautiluokituksen mukaan seksuaaliset perversiot määritellään itsenäiseksi yksiköksi, vaikka joissakin tapauksissa ne voivat esiintyä mielisairauksien perusteella. Seksuaaliperversioista kärsivien potilaiden kanssa on neuvoteltava psykiatrin kanssa.

Normin fysiologisista näkökohdista erityisen tärkeä on kopulaatiosyklin kitkavaiheen kesto eli aika siitä hetkestä, kun penis työnnetään emättimeen, siemensyöksyyn ja orgasmiin. Sen arvioinnin kannalta sekä yhdynnän kesto että seksin aikana esiintyvien kitkojen määrä ovat tärkeitä.

Viime aikoihin asti yhdyntöjen kestoa koskevat tiedot erosivat toisistaan merkittävästi. Näin ollen gynekologit pitivät yhdynnän normaalina kestona vähintään 5-10 minuuttia ja urologit keskimäärin 2-6 minuuttia. Erikoistutkimus osoitti, että lyhin yhdynnän kesto on 1 min 14 s (68 kitkaa), pisin 3 min 34 s (270 kitkaa) ja keskiarvo 2 min 2 s (62 kitkaa).

READ  Mikä on suuseksin keskimääräinen kesto

Tässä tapauksessa kitkaksi katsottiin vain peniksen siirtoliike emättimeen. Pienin kitkojen määrä oli 68 (kopulaatiovaiheen keston ollessa 1 min 14 s), suurin 270 (keston ollessa 3 min 34 s, kitkojen keskimääräinen määrä oli 62).

Sukupuoliyhdynnän kesto riippuu niiden välisistä väleistä, mikä määritetään sukupuoliyhdynnän keston (sekunteina) ja alustavan seksuaalisen pidättäytymisen keston (päivinä) välisen korrelaatiokertoimen avulla, joka on 0,73. Mitä lyhyempi pidättäytymisjakso on, sitä pidempi on yhdynnän kesto ja päinvastoin.

Naisten orgasmin esiintymisen kannalta yhdynnän laadullinen puoli (pitkät esileikit, erogeenisten vyöhykkeiden stimulointi jne.) on tärkeämpi kuin määrällinen puoli, joka vahvistaa orgasmin puuttumisen samalta parilta yhdynnän aikana, joka kesti 5 minuuttia 44 sekuntia (213 kitkaa), ja toistuvan orgasmin esiintymisen toisessa tapauksessa (3 minuuttia 55 kitkaa). Ceteris paribus, naisen mieliala, miehen käyttäytyminen, se, missä vaiheessa kuukautiskiertoa yhdyntä tapahtuu (orgasmi tapahtuu helpommin lähellä aktiivista verenvuotovaihetta) jne. jne. Kaikki häiriöt normaalissa yhdynnässä (jopa moniorgasmisilla naisilla) voivat häiritä orgasmin alkamista.

Kopulaatiokierron kitkavaiheen keston normaalien parametrien määrittäminen on mahdollistanut joidenkin vanhentuneiden näkemysten kriittisen uudelleentarkastelun miehen seksuaalisista ilmenemismuodoista, erityisesti laajalle levinneiden käsitysten tietyn “seksuaalisen voiman” olemassaolosta. joka ilmenee voimakkaasti korostuneena libidona ja erektioina sekä pitkänä yhdynnän kestona. Tämä ajatus on pakottanut monet terveet miehet, jotka ovat huomanneet siemensyöksyn nopeutuneen alkamisen pitkittyneen seksuaalisen pidättäytymisen jälkeen, sen sijaan, että he olisivat lyhentäneet intiimiteettien välisiä aikoja, sen sijaan, että he olisivat lisänneet niitä kerätäkseen lisää “seksuaalista voimaa”. Asiantunteva seksologinen tutkimus on osoittanut, että tällaiset näkemykset ovat vailla tieteellistä perustaa, koska yli 10 minuuttia kestävä pitkittynyt yhdyntä yleensä uuvuttaa miehen ja naisen.

Lukuisat ulkomaisten kirjoittajien tekemät havainnot yhtyvät näihin tietoihin ja osoittavat, että useimpien nisäkkäiden parittelujaksojen kesto on 1 minuutin sisällä. Näin ollen on pakko yhtyä johtopäätökseen, jonka mukaan on järjetöntä, että naisen heikentynyttä seksuaalista kiihottuvuutta pyritään kompensoimaan mekaanisesti pidentämällä miehen kopulaatiokitkaa. Uroksen nopea seksuaalinen purkautuminen, joka on kaukana patologiasta, on täysin normaalia muiden nisäkkäiden keskuudessa ja varsin yleistä oman lajinsa jäsenten keskuudessa. On outoa, että termiä “impotenssi” voidaan käyttää tämäntyyppisen nopean reaktion kuvaamiseen. On vaikea löytää muuta tilannetta, jossa yksilöä arvioitaisiin reaktionopeuden ja -intensiteetin perusteella, kuin korkein luokka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.