Mikä on seksin kesto

Sinun ei tarvitse olla tiedemies ajatellaksesi tätä. Kun makaa sängyssä liian lyhyeksi koetun yhdynnän jälkeen, on luultavasti jo kysynyt itseltään: kuinka pitkä on yhdynnän “normaali” kesto? Myös tiedemiehet ovat kiinnostuneita tästä. Vain nyt he muotoilevat kaiken eri tavalla, epämääräisesti ja lähes koomisesti: mikä on keskimääräinen emättimen sisäisen siemensyöksyn viive?

Seksi ei tietenkään rajoitu vain peniksen tuomiseen emättimeen ja siemensyöksyyn. Oli miten oli, voi olla vaikea määrittää, mikä sinne kuuluu ja mikä ei. Pitäisikö esileikki ottaa huomioon, ja jos pitäisi, niin missä määrin? Yksinkertaisuuden vuoksi rajoitumme tunkeutumisesta siemensyöksyyn kuluvaan ajanjaksoon.

Keskimääräisen keston arvioiminen ei ole helppo tehtävä. Miksette kysy ihmisiltä, kuinka kauan heillä kestää, sanotte? Tähän lähestymistapaan liittyy kaksi vakavaa ongelmaa. Ensinnäkin vastauksissa oleva aika saatetaan yliarvioida. Sosiaalisesta näkökulmasta katsottuna on tietty houkutus sanoa, että nukkumaanmenoleikit kestivät myöhään yöhön asti. Lisäksi ihmisen on vaikea sanoa, kuinka kauan kaikki todella kesti: seksi ei suinkaan ole toimintaa, jossa katseemme on kiinnitetty sängyn vieressä olevaan herätyskelloon. Siksi voi olla hyvin vaikeaa antaa tarkkaa arviota ilman ulkopuolista apua.

Qual è la durata normale dei rapporti sessuali?

La durata media di un rapporto sessuale per gli uomini va dai 7 ai 14 minuti. Per le donne, la durata media normale del rapporto sessuale prima dell’eiaculazione è di 11 minuti. Non esistono criteri temporali per la comparsa dell’eiaculazione. In alcuni casi, il rapporto sessuale può durare meno di un minuto ed essere reciprocamente soddisfacente. Se i partner sessuali sono soddisfatti della durata dei rapporti, non c’è bisogno di parlare di eiaculazione precoce, il che significa che non è necessario trattarla. Non esiste una definizione standard di eiaculazione precoce. Secondo la definizione dell’Organizzazione Mondiale della Sanità, l’eiaculazione precoce (eiaculazione) che si verifica prima di 1 minuto dall’inizio dell’atto può essere definita prematura. L’eiaculazione precoce relativa si verifica 1-3 minuti dopo l’inizio del rapporto sessuale. Secondo la letteratura, la durata media del rapporto sessuale dovrebbe essere compresa tra 5-7 e 10 minuti. Esistono diversi concetti di eiaculazione precoce: eiaculazione precoce, eiaculazione precoce, eiaculazione accelerata.

L’eiaculazione precoce non è peggiore della disfunzione erettile (impotenza) in termini di intensità dell’impatto sulla qualità della vita di un uomo. L’eiaculazione precoce è tutt’altro che l’ultimo dei problemi nelle relazioni intime. La disperazione della situazione e l’incapacità di ottenere soddisfazione dai rapporti sessuali spesso portano a litigi in famiglia, alla rottura delle relazioni e spesso alla depressione negli uomini.

READ  Kuinka kauan seksi yleensä kestää?

Seksin optimaalinen kesto tutkijoiden mukaan

Yli 19 minuuttia kestävä yhdyntä takaa käytännössä molemmille osapuolille mahdollisuuden päästä orgasmiin. Samaan aikaan seksi kestää keskimäärin huomattavasti vähemmän – noin 12 minuuttia.

Tutkimuksen aikana tutkijat keräsivät tietoja 432 pariskunnan seksuaalisesta aktiivisuudesta. Osallistujat antoivat itse tarvittavat tiedot erityisen mobiilisovelluksen avulla. Tutkijoilla oli tietoja yhteensä yli kahdesta tuhannesta seksuaalisesta teosta. Kävi ilmi, että ne kestivät keskimäärin noin 12 minuuttia, mutta tässä tapauksessa toinen kumppaneista ei ollut tyytyväinen seksielämäänsä. Samaan aikaan, jos seksi kesti noin puolitoista kertaa pidempään, se osoittautui “riittäväksi” molemmille kokeiluun osallistuneille.

Asiantuntijat huomauttavat, että seksuaalisen kanssakäymisen kesto ei ollut ainoa tekijä, joka määritteli tutkimukseen osallistuneiden tyytyväisyyttä henkilökohtaiseen elämäänsä. Muiden tekijöiden joukossa tutkijat mainitsevat läheisyyden tunteen kumppanin kanssa sekä seksiasentojen valinnan.

Useat viime vuonna tehdyt tutkimukset osoittivat melko samanlaisia tuloksia. Erityisesti eräs tutkijaryhmä teki tutkimuksen, joka osoitti, että yhdynnän keskimääräinen kesto on nykyään noin 10 minuuttia, mutta sekä naiset että miehet pitävät 20 minuuttia “optimaalisena” seksin kestona. Muuten, saman tutkimuksen tulosten mukaan 55 prosenttia naisista ja 30,7 prosenttia miehistä on teeskennellyt orgasmin ainakin kerran, ja 25 prosenttia miehistä ja 8,7 prosenttia naisista myönsi harrastavansa itsekehua päivittäin.

Tutkijat havaitsivat myös, että yhdynnän keskimääräinen kesto vaihteli 30 sekunnista 44 minuuttiin. Lisäksi kolmesta seitsemään minuuttia kestävä seksi on normaalia, seitsemästä 13 minuuttiin kestävä seksi on ihanteellista, ja jopa puoli tuntia on jo pitkä aika. Lyhyen yhdynnän katsotaan kestävän enintään kaksi minuuttia.

Asiantuntijat tekivät myös selväksi, että nämä luvut eivät ole mitään kaanoneita, sillä päärooli tässä asiassa määräytyy pariskunnan kumppaneiden mieltymysten mukaan.

Samaan aikaan eräässä toisessa tutkimuksessa todetaan, että perinteistä seksuaalista suuntautumista noudattavat naiset voivat useimmiten saavuttaa orgasmin 30 minuutissa, jos sekä esileikki että seksuaalinen kosketus sisältyvät tähän aikaan.

33 sekunnista 44 minuuttiin

Paras tutkimus keskimääräisestä siemensyöksyyn kuluvasta ajasta väestössä tehtiin 500 pariskunnalle eri puolilta maailmaa. Heidän oli mitattava sekuntikellolla yhdyntöjen kestoa neljän viikon ajan.

Kyllä, luit oikein: niin oudolta kuin se kuulostaakin, osallistujien piti painaa “käynnistys”-painiketta peniksen asettamisen aikana ja pysäyttää lähtölaskenta siemensyöksyn aikana. Vastustatte tietysti, että tämä voi vain vaikuttaa osallistujien mielialaan eikä ole mitään luonnollista. Oli miten oli, tiede saavuttaa harvoin täydellisyyttä, ja tämä menetelmä on paras, jonka olemme löytäneet.

Mutta mitkä olivat tulokset? Tärkein johtopäätös on, että ne vaihtelevat merkittävästi pariskunnittain. Keskimääräinen aika vaihtelee 33 sekunnista 44 minuuttiin (eli 80 kertaa pidempään!), ja se on laskettu kaikkien yhteyksien perusteella neljän viikon aikana.

READ  Miten pidentää sukupuolen kestoa

Siksi ei ole tarpeen puhua yhdynnän “normaalista” kestosta. Kaikkien parien keskiarvo on 5,4 minuuttia. Tämä tarkoittaa, että jos kaikki parit jaetaan neljän viikon aikana harrastetun seksin keston mukaan, keskellä on se, jonka tulos on 5,4 minuuttia.

Seksin ihanteellinen kesto naisten mukaan

Uusi tutkimus osoitti, että miehet ja naiset arvioivat ihanteellisen yhdynnän kestoksi 25 minuuttia. Sukupuolten välinen ero oli kahdeksan sekuntia.

Tutkimukseen osallistui yli neljä tuhatta ihmistä. Asiantuntijat esittivät osallistujille vain kaksi kysymystä: yhdynnän ihanteellinen kesto ja yhdynnän todellinen kesto. Huolimatta siitä, että sekä miehet että naiset halusivat harrastaa seksiä yli 25 minuuttia, lääkärit totesivat, että todellinen kesto ei ylittänyt viittä minuuttia.

 Tutkijat väittävät, että tärkein syy epäterveeseen seksihaluun on huono itsetunto. Samanlaista riippuvuutta esiintyy naisilla. Samaan aikaan he eivät salaa huolestuttavaa tilaansa, ja miehet kääntyvät useimmiten asiantuntijan puoleen saadakseen apua. Jos “yhdyntänormi” ylittyy, keho uupuu. Liiallisesta seksistä kärsii muun muassa paitsi henkilö itse, myös hänen kumppaninsa. Kun pariskunta ei pääse yhteisymmärrykseen läheisyyden tiheydestä, se johtaa usein eroon.

Kestolla ei ole mitään tekemistä nautinnon kanssa

Kaikki väitteet yhdynnän kestosta johtavat vain yhteen yksinkertaiseen kysymykseen: miksi se vie aikaa? Ainoa asia, joka toimii yhdynnän perustana, on siittiöiden toimittaminen emättimeen. Miksi sitten tarvitsemme kaikkia näitä edestakaisia liikkeitä? Eikö olisi helpompaa työntää penis kerran sisään, ejakuloida, juoda limonadia ja tehdä jotain muuta?

Ennen kuin vastaat “Koska se on hienoa!”, muista, että evoluutio ei välitä siitä lainkaan. Se tekee tietyistä asioista vain nautinnollisia, jotta esi-isämme voisivat siirtää geeninsä tuleville sukupolville. Vaikka pidämme ruoasta, emme pureskele sitä viittä minuuttia nauttiaksemme sen mausta pidempään. Se olisi tehotonta. Olemme kehittyneet niin, että se tuntuisi meistä vastenmieliseltä.

Vaikka yhdynnän kestolle ei olekaan tarkkaa selitystä, peniksen muodosta voidaan tehdä joitakin johtopäätöksiä. Vuonna 2003 tutkijat osoittivat (käyttäen keinotekoisia emättimiä ja peniksiä sekä maissisiirappia siittiöiden roolissa), että peniksen pään reuna työntää ulos siirapin, joka oli aiemmin emättimessä.

Tämä kokemus osoitti, että miehen toistuvat liikkeet voidaan suunnitella niin, että ne poistavat muiden miesten siittiöitä ja takaavat siten paremmat mahdollisuudet saavuttaa munasolu siemensyöksyn jälkeen. Lisäksi tämä voi selittää kivun, kun hän yrittää pysyä liikkeessä siemensyöksyn jälkeen: hän saattaa karkottaa omaa spermaansa.

READ  Mikä on seksin keskimääräinen kesto

Mitkä ovat ennenaikaisen siemensyöksyn syyt?

On olemassa psykogeeninen, orgaaninen ja yhdistetty kiihtynyt siemensyöksy. Sukupuoliyhdynnän keston lyheneminen miehillä voi johtua useista syistä. Yleisimpiä ovat:

 

 • Tarttuvat – urogenitaalien tulehdussairaudet (eturauhastulehdus, virtsaputkentulehdus, vesikuliitti, kollikuliitti);
  Lisääntynyt herkkyys glans;
 • Hormonaaliset häiriöt (testosteronin aineenvaihdunta);
 • Varhaiset seksuaaliset kokemukset, ratkaisemattomat avio-ongelmat, epätyypilliset tilanteet;
 • Jännittyneisyys, ärtyneisyys ja kokemuksen puute siemensyöksyn hallinnassa seksuaalisen toiminnan alussa;
 • Ahdistus, pelot ja nopea siemensyöksy, joka liittyy epäsuotuisiin olosuhteisiin yhdynnässä tai kumppanin hyposeksuaalisuuteen;
 • Vähäinen yhdynnän tai itsetyydytyksen tiheys, mikä johtaa seksuaalisen kiihtyvyyden liialliseen lisääntymiseen;
 • Fobiat, neuroosit, esim. yleinen oireyhtymä, jossa epäonnistumisen odottaminen on pakkomielle (yksittäinen epäonnistuminen on vaikuttanut voimakkaasti tunteisiin, ja ihminen odottaa sen toistumista seuraavalla kerralla);
 • Psykofysiologinen: psykogeeninen ennenaikainen siemensyöksy vahvistuu jo fysiologisella tasolla – refleksin muodostuminen, joka edistää siemensyöksyn ja orgasmin varhaista alkamista.

Diagnoosi ja hoito (yhdynnän keston pidentäminen)

Ennenaikaisen siemensyöksyn onnistunut hoito riippuu suoraan pätevästä diagnoosista ja tilan syyn määrittämisestä. Kullekin potilaalle laaditaan tutkimustulosten perusteella yksilöllinen hoitosuunnitelma ja hoidon tulosten seuraamiseksi suoritetaan dynaamista seurantaa.

Urologian osaston erikoislääkärit käyttävät perinteisesti erittäin tehokasta integroitua lähestymistapaa miesten seksuaalisen toiminnan palauttamiseen, joka koostuu seuraavista:

 • Taudin aiheuttaneiden virtsa- ja sukupuolielinten infektio- ja tulehdussairauksien hoito (eturauhastulehdus, kollikuliitti, virtsaputkentulehdus jne.);
 • Seksuaalinen, psykologinen, käyttäytymisterapia, itsesäätely ja häiriömenetelmä, jotka koostuvat siitä, että miehet tunnistavat selkeästi orgasmin alkamista edeltävät tuntemukset ja pystyvät hallitsemaan tätä prosessia eri tekniikoiden avulla;
 • Glansin yliherkkyyden lääkitys;
 • Seksuaalisen kanssakäymisen pidentämiseen tarkoitettujen lääkkeiden vastaanottaminen ja käyttö;
 • Hormonaalisen aineenvaihdunnan (yleensä testosteronin) palauttaminen, jos se on tilan syy;
 • Fysioterapeuttisten toimenpiteiden suorittaminen nykyaikaisilla lääketieteellisillä laitteilla: laserhoito, magneettiterapia, siemenkodin alueen stimulointi dynaamisilla virroilla, eturauhasen vibromassage ja muut;
 • Urologin suorittama dynaaminen seuranta, jossa seurataan hoitotuloksia, asiaan liittyvien asiantuntijoiden kuuleminen (tarpeen mukaan), myös psykoterapeuttinen.

Tämä lähestymistapa takaa erittäin tehokkaan hoidon ja miehen seksuaalisen toiminnan täydellisen palautumisen. Lisäksi tällaisen hoidon avulla voidaan korjata hormonien aineenvaihduntaa, poistaa tulehdusprosesseja, estää nopeaa ikääntymistä ja parantaa koko miehen kehon yleistä psyko-emotionaalista taustaa.

On muistettava, että usein mainostettu ennenaikaisen siemensyöksyn leikkaushoito, erityisesti kiimahermon tuntoa antavien hermojen leikkaaminen tai polttaminen, voi johtaa peniksen herkkyyden pysyvään häviämiseen ja siten erektioiden laadun heikkenemiseen ja orgasmin heikentymiseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.