Miten lisätä sukupuolen kestoa miehelle

Liian nopea siemensyöksy yhdynnän aikana on ongelma monille miehille, joilla on vaikeuksia potenssin kanssa. Nykyaikainen lääketiede auttaa useimpien patologisten poikkeavuuksien kanssa: jos tiedät, mitkä lääkkeet pidentävät yhdyntää, voit nopeasti palata normaaliin seksiin. Jotkut vahvemman sukupuolen edustajat valitsevat kuitenkin lääketieteellisten menetelmien lisäksi myös muita menetelmiä: suosittuja, vaihtoehtoisia, fysioterapeuttisia jne. menetelmiä.

Ennenaikaista siemensyöksyä esiintyy 30 prosentilla kaikenikäisistä miehistä maailmassa. Tilastot eivät kuitenkaan ole täysin tarkkoja: monet miehet piilottavat ongelman eivätkä mene lääkäriin, koska he pitävät ennenaikaista siemensyöksyä häpeällisenä asiana.

Ennenaikainen siemensyöksy voi johtaa ristiriitoihin kumppanin kanssa, huonoon itsetuntoon, ahdistukseen ja pakkomielteeseen seksin kestosta – tämä voi edelleen vähentää yhdyntää. Mitä ennenaikainen siemensyöksy on, miten sitä vältetään ja miten sitä hoidetaan – analysoimme tässä artikkelissa.

Mikä on ennenaikainen siemensyöksy?

Vaikka ennenaikaiselle siemensyöksylle ei olekaan selkeää määritelmää. Yleisin kuvaus on, että siemensyöksy tapahtuu hyvin aikaisin, yleensä ennen seksikumppanin tunkeutumista tai heti sen jälkeen. Tilastojen ja mielenterveyshäiriöiden diagnoosin mukaan se kirjoitetaan eri tavalla: se on säännöllistä tai säännöllisesti toistuvaa siemensyöksyä, jossa peniksen seksuaalinen stimulaatio on vähäistä.

Normaaliuden ja patologian väliset rajat ovat hyvin ohuet, joten ennenaikaista siemensyöksyä ei todellakaan voida kutsua oireyhtymäksi tai sairaudeksi, mutta se ei myöskään ole normaali tila. Useimmat kirjoittajat ovat kuitenkin taipuvaisia uskomaan, että kyseessä on patologia. Joka tapauksessa miestä kehotetaan hakemaan urologisen kirurgin apua eikä odottamaan, että ongelma katoaa itsestään.

Ennenaikainen siemensyöksy voi olla sekä itsenäinen sairaus että muiden sairauksien oire. Ennenaikainen siemensyöksy on erillinen sairaus, jolla on omat syynsä, oireensa ja hoitonsa. Muiden sairauksien merkkinä ennenaikainen siemensyöksy ilmenee varikokeleen, eturauhastulehduksen ja erektiohäiriöiden yhteydessä.

Ennenaikaista siemensyöksyä esiintyy miehillä, joilla on mielenterveyden häiriöitä: epätyypillinen masennus, anankastinen persoonallisuushäiriö, yleistynyt ahdistuneisuushäiriö ja astenia. Tällöin syy-yhteys on joskus päinvastainen, esimerkiksi ennenaikainen siemensyöksy voi johtaa masennukseen tai ahdistukseen.

Mitä pidetään ennenaikaisena siemensyöksynä?

Useimmat tutkijat pitävät ennenaikaisena siemensyöksynä yhdyntää, joka kestää alle minuutin. Sillä ei ole väliä, onko kyseessä kumppaniin tunkeutuminen vai itsetyydytys. Joka tapauksessa seksuaalisen toimintahäiriön yhteydessä siemensyöksy tapahtuu minuutin kuluessa peniksen seksuaalisen stimulaation alkamisesta.

READ  Mikä on seksin kesto

Ennenaikainen siemensyöksy ei aina ole seksuaalinen toimintahäiriö. Ennenaikaista siemensyöksyä pidetään häiriönä, jos mies ejakuloi säännöllisesti liian aikaisin. Jos tämä tapahtui ensimmäistä kertaa, mutta aiempi seksuaalinen kokemus oli tyydyttävä, kyseessä ei ole häiriö.

Jos miehellä on esimerkiksi pysyvä seksikumppani, mutta samalla tapahtuu jatkuvasti nopeaa siemensyöksyä: tämä on loukkaus. Jos säännöllisen seksin aikana esiintyy ensimmäistä kertaa ennenaikainen siemensyöksy, sitä ei voida toistaiseksi kutsua seksuaaliseksi toimintahäiriöksi, mutta huomiota on kiinnitettävä myöhemmän seksin kestoon. Jos tulevan seksin kesto ei ylitä yhtä minuuttia, ota yhteys lääkäriin.

Jos ensimmäisen ennenaikaisen siemensyöksyn jälkeen yhdynnän kesto on palautunut normaaliksi (jokaisella pariskunnalla on tavanomainen normi), ei ole syytä huoleen. Ehkä mies on vain väsynyt tai on kokenut äskettäin psyko-emotionaalista stressiä.

Miksi ennenaikainen siemensyöksy tapahtuu?

Loppuun asti ei tiedetä, mikä aiheuttaa hallitsemattoman siemensyöksyn. Useimmat tutkijat jakavat nopean siemensyöksyn syyt kahteen ryhmään: psykologisiin ja somaattisiin.

Miesten nopean siemensyöksyn psykologiset tekijät:

– pelot ja fobiat;

– heikko itsetunto;

– tyytymättömyys perhe-elämään;

– masennus;

– ahdistusta;

– seksuaalisuhteiden pelko;

– ahdistusta kehostasi;

– epäluottamus kumppania kohtaan;

– stressi, joka liittyy esimerkiksi taloudellisiin vaikeuksiin tai sosiaaliseen asemaan.

Ennenaikaisen siemensyöksyn ongelma voi johtua tavallista stressiä syvemmistä psykologisista syistä. Henkilönsisäiset ristiriidat, nuoruuden kiinteät pelot tai persoonallisuushäiriö voivat johtaa ahdistuneeseen odotukseen seksuaalisesta epäonnistumisesta – kun mies jo ennen yhdynnän aloittamista pelkää jo etukäteen, ettei tyydytä kumppaniaan, tuntee syyllisyyttä “kyvyttömyydestään” tai siitä, että on heikko hänen silmissään.

Ennenaikaisen siemensyöksyn fyysiset ja somaattiset tekijät

– hormonaalinen epätasapaino, esim. voimakas kilpirauhasen toiminta;

– ääreishermoston patologia;

– neurotransmitterien epätasapaino aivoissa;

– virtsaputkentulehdus tai eturauhastulehdus;

– kehon synnynnäiset ominaisuudet, esim. peniksen pään yliherkkyys.

Miehen ikääntyessä hänen erektionsa voi heikentyä: se lyhenee. Miehet, jotka ovat huolissaan pitkästä erektiosta, voivat rakentaa nopean siemensyöksyn mallin, eli valmistautua nopeaan siemensyöksyyn ennen erektion ohi menoa.

Miten ratkaista ennenaikaisen siemensyöksyn ongelma?


Monet miehet yrittävät ratkaista ennenaikaisen siemensyöksyn ongelman itse, koska he häpeävät mennä lääkäriin. He uskovat usein, että on parempi ratkaista ongelma itse kuin puhua jollekin toiselle seksuaalisesta toimintahäiriöstä ja pyytää apua.

Internetissä on valtava määrä huijareita, jotka johtavat miehiä harhaan esimerkiksi tarjoamalla heille ennenaikaisen siemensyöksyn estäviä pillereitä tai siemensyöksyä hidastavia lääkkeitä, joiden vaikuttava aine on kyseenalainen tai joiden vaikutusmekanismia ei ole tutkittu. Parhaimmillaan mies ostaa “nuken” tai vitamiineja, pahimmillaan lääkkeitä, jotka vaikuttavat sydän- ja verisuonijärjestelmän toimintaan. Nämä lääkkeet voivat aiheuttaa vakavia haittavaikutuksia, kuten voimakasta takykardiaa tai verenpainetautia.

READ  Miten pidentää sukupuolen kestoa

Paras tapa pidentää seksin kestoa on kääntyä lääkärin puoleen neuvojen ja hoidon saamiseksi. Monille miehille tällaisen ongelman kertominen merkitsee “epäpätevyyden” myöntämistä. On kuitenkin voimaa siinä, että tunnistaa oman ongelmansa ja ratkaisee sen ammattilaisten avulla.

Ennenaikaisen siemensyöksyn hoitomenetelmät

Ennenaikaisen siemensyöksyn pääasiallinen hoito on yhdistelmä käyttäytymisterapiaa ja lääkärin määräämää lääkitystä. Ennenaikaisen siemensyöksyn hoito alkaa sen jälkeen, kun lääkäri on kerännyt anamneesin ja tutkimustulokset. Konservatiivinen hoito määrätään sekundaarisen ennenaikaisen siemensyöksyn hoitoon, kun ennenaikainen siemensyöksy johtuu hankituista tekijöistä – psykologisista tai somaattisista, esimerkiksi eturauhasen tulehduksesta.

Psykologinen hoito koostuu ennenaikaiseen siemensyöksyyn johtavien tunteiden tunnistamisesta ja käsittelystä. Terapeutin tehtävänä on tunnistaa seksuaalisen toimintahäiriön psykologiset tekijät ja auttaa miestä korjaamaan ne. Paras ratkaisu on käydä perheterapeutin luona ja työstää ihmissuhderistiriitoja kumppanisi kanssa.

Käyttäytymisterapia koostuu ihmisen tavanomaisen käyttäytymisen muuttamisesta. Lääkärin tehtävänä on rauhoittaa potilasta, selittää ennenaikaisen siemensyöksyn syyt ja mekanismit ja opettaa hänelle menetelmiä siemensyöksyn viivästyttämiseksi, esimerkiksi “pysäytä ja aloita” ja “purista” -menetelmät. Stop and Start on menetelmä, jolla voidaan lopettaa peniksen seksuaalinen stimulaatio masturbaation aikana seksuaalisen kiihottumisen huippuvaiheessa. Puristusmenetelmä: kun mies tuntee lähestyvän orgasmin, hänen on puristettava penistään kevyesti 10-20 sekunnin ajan kohdassa, jossa peniksen varsi kulkee pään läpi.

Lääkäri voi määrätä lääkkeitä, jotka pidentävät yhdyntää. Nämä lääkkeet kuuluvat masennuslääkkeiden ryhmään, ja ne muuttavat aivojen neurokemikaalien tasapainoa. Lisäksi on olemassa erityisiä voiteita ja voiteita, joita levitetään glanssiin: tämä vähentää sen herkkyyttä ja mahdollistaa yhdynnän keston pidentämisen. Samalla on tärkeää ymmärtää, että lääkkeet ja ajankohtaiset tuotteet ovat vain väliaikainen tapa välttää oireet, mutta eivät poistaa seksuaalisen toimintahäiriön syytä.

Ennenaikaisen siemensyöksyn hoito selektiivisellä neurotomialla

Hoito minimaalisesti invasiivisella kirurgialla urologian alalla määrätään primaarisen ennenaikaisen siemensyöksyn yhteydessä, kun ennenaikainen siemensyöksy johtuu synnynnäisistä tekijöistä elimistössä tai kun konservatiivinen hoito on ollut tehotonta.

Ennenaikaisen siemensyöksyn kirurginen hoito suoritetaan käyttämällä peniksen selektiivisen denervaation menetelmää. Leikkauksen ydin on se, että mies tekee peniksen selkäydinhermohaarojen neurotomian, eli osa hermopäätteistä poistetaan – tämä vähentää peniksen pään herkkyyttä. Samanaikaisesti peniksen pitkäaikainen osittainen denervaatio leikkauksen jälkeen voi aiheuttaa erektiohäiriöitä 25,9 prosentille miehistä.

Miten selektiivinen neurotomia tehdään?

Lääkärin määrää mikrokirurginen selektiivinen neurotomia primaarisen ja sekundaarisen ennenaikaisen siemensyöksyn hoitoon, jos konservatiiviset hoitomenetelmät eivät ole auttaneet. Selektiivinen neurotomia tehdään yleisanestesiassa: potilas on nukutuksessa koko leikkauksen ajan. Toimenpide kestää keskimäärin yhdestä kahteen tuntia.

READ  Mikä on suuseksin keskimääräinen kesto

Valikoivaan neurotomiaan valmistautuminen on yksinkertaista: leikkausta edeltävänä iltana ja leikkauspäivänä ei saa syödä eikä juoda kaksi tuntia ennen leikkausta. Leikkauksen aikana miehelle tehdään peniksen kudosten denervaatio: penikseen tehdään pieni viilto, minkä jälkeen kirurgit poistavat osan peniksen päätä hermottavista hermopäätteistä, jolloin peniksen herkkyys vähenee. Leikkauksen jälkeen potilas on sairaalassa kaksi päivää lääkärien valvonnassa.

Ennen peniksen denervointia miehen on läpäistävä seuraavat testit:

– yleiset verikokeet;

– virtsan analyysi;

– veriryhmä- ja Rh-tekijätutkimus;

– pieni biokemiallinen analyysipaketti;

– koagulogrammi;

– kupan vasta-aineiden kokonaismäärä;

– vasta-aineet HIV:tä vastaan;

– B- ja C-hepatiittivirukset;

– EKG;

– ELISA IgG:n ja COVID:n osoittamiseksi.

Jos sinulla on ennenaikaisen siemensyöksyn oireita, ota yhteys lääkäriin. Urologi määrittää ennenaikaisen siemensyöksyn tyypin ja määrää hoidon. Leikkaus ei ole välttämätön, useimmissa tapauksissa riittää, että opitaan käyttäytymismenetelmiä orgasmin viivästyttämiseksi ja otetaan lääkärin määräämät lääkkeet.

 Suosittuja kysymyksiä

1. Miten käsitellä ennenaikaista siemensyöksyä kotona?

Ennenaikaisen siemensyöksyn hoito voidaan toteuttaa kotona. Etukäteen lääkärin on opetettava potilaalle käyttäytymistekniikoita, joiden avulla mies voi pidentää yhdyntää.

On olemassa harjoituksia ennenaikaiseen siemensyöksyyn. Ennenaikainen siemensyöksy voi johtua lantionpohjan lihasten heikkoudesta. Tämä on tyypillistä miehille, jotka elävät istumatyötä. Kegel-harjoitukset auttavat vahvistamaan lantionpohjan lihaksia. Yritä pysäyttää virtsaaminen jokaisen virtsaamisen yhteydessä puoliväliin: pidä virtsaa ensin kolme sekuntia ja vapauta se sitten kolme sekuntia. Toista tämä sykli 10 kertaa jokaisen virtsaamisen yhteydessä vähintään kolme kertaa päivässä.

2. Miten päästä eroon ennenaikaisesta siemensyöksystä kotona?

Ennenaikainen siemensyöksy poistuu vähitellen ja vasta sen jälkeen, kun on kuultu lääkäriä, joka määrittää ennenaikaisen siemensyöksyn tyypin ja määrää hoidon. On yksinkertaisesti mahdotonta päästä eroon ennenaikaisesta siemensyöksystä kotona, koska kaikki nykyiset improvisoidut menetelmät vaikuttavat lyhytaikaisesti ja rajoittuvat ajallisesti useisiin seksuaalisiin tekoihin. Seksuaalisen toimintahäiriön syy itsessään auttaa lääkäriä tunnistamaan ja hoitamaan sitä.

3. Onko mitään keinoa hillitä ennenaikaista siemensyöksyä?

Ennenaikaista siemensyöksyä voidaan hallita käyttämällä yhtä tai kahta kondomia samanaikaisesti. Lisäksi on olemassa kondomeja, jotka sisältävät paikallispuudutusaineita, kuten bentsokaiinia, jotka desensibilisoivat sukuelintä ja pidentävät seksiä. Anestesia-aineet ovat lääkkeitä, jotka voivat aiheuttaa haittavaikutuksia tai allergisia reaktioita. Keskustele lääkärin kanssa ennen kuin käytät paikallispuudutteista kondomia.

Jos miehellä on säännöllinen seksikumppani eikä hän käytä kondomia, häntä voidaan auttaa masturboimalla muutama tunti ennen ehdotettua yhdyntää. Itsetyydytys pidentää osittain seksiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.